Dil Seçiniz
WhatsApp

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling
Kimyasal peeling derinin dış tabasının kimyasal ajanlarla kontrollü hasarıdır. Bu işlemde amaç deri tabakasında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturarak yara iyileşmesini tetiklemek ve böylece çeşitli cilt problemlerinin tedavisini sağlamaktır. Bu amaçla çeşitli bazik ve asidik maddeler deri yüzeyine uygulanmaktadır. 
Kimyasal peeling uygulaması sonucu oluşan hasar bölgesinde yara iyileşmesi ve yeni bir cilt oluşumu tetiklenir. Yeni cilt oluşurken cilde esneklik ve destek sağlayan kollajen ve elastik lif yenilenir. Bu uygulama ile ciltte sıkılaşma, aydınlanma, çizgilerde yumuşama ve daha genç görünüm elde edilmektedir. 
 
Peeling uygulaması öncesi ciltte sorunun ne olduğu ve derinin hangi katmanına uygulanması gerektiği bilinmelidir. Uygulama derinliğine bağlı olarak kimyasal peelingler farklı sınıflara ayrılmaktadır.
Hafif kimyasal peeling; yüzeyel bir kimyasal peelingtir, cildin en üst katmanını (epidermis) soyar. İnce kırışıklıkları, kuruluğu, sivilceleri ve düzensiz cilt tonunu tedavi etmek için kullanılır. Uygulama sayısı fazladır. 2 ile 5 haftada bir yapılabilir. En sık kullanılan ajanlar meyve asitleridir.
Orta kimyasal peeling; orta kimyasal peeling cildin üst (epidermis) ve orta (dermis) katmanının üst kısımlarını soyar. Kırışıklık ve düzensiz cilt tonunu tedavi etmek için kullanılır. Uygulamanın tekrarı gerekir.
 Derin kimyasal peeling; cildin daha derin katmanlarını soyar, derin kırışıklıklar, yara izi tedavisinde kullanılır. Uygulama tekrarı genellikle gerekmez. 
 
Peeling uygulaması nasıl yapılır?
Cilt iyice temizlendikten sonra, ajan hedef bölgeye uygulanırç gerekli süre bekledildikten sonra cilt temizlenir. Uygun nemlendirici ve güneç koruyucu önerilir. 
 
Kimyasal peeling riskleri var mıdır?
Kimyasal peeling yaz aylarında uygulanmaz, mutlaka kışın uygulanmalıdır. İşlem sonrası oluşan soyulma cildi güneşe hassas hale getirmektedir. İşlem sonrası mutlaka güneş kremi önerilmektedir. İşlem sonrası yeteri kadar güneş koruması sağlanmazsa leke oluşumu görülebilmektedir. Cilt tipi koyu olan esmer kişilerde peeling uygulaması sonrası leke oluşabilmektedir.