Ben Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülcan Yüksekal. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın ardından Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda ihtisasıma başladım ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde ihtisasımı tamamladım. Alanında çok iyi hocalarla çalışma ve geniş bir hasta potansiyeline hitap etme şansı yakaladım. Uzmanlık eğitimim ardından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi ve yine Yenikent Devlet Hastanesi Tozlu Semt Polikliniği'nde 3 yıl kadar dermatoloji uzmanı olarak çalıştım.
Hem asistanlık eğitimim hem de uzmanlığım süresince ulusal ve uluslararası pek çok kongre ve eğitime sözlü ve yazılı bildirilerle katılarak hem dermatolojik hem de dermatokozmetik anlamda son gelişmeleri takip ettim. Ayrıca, akademik anlamda araştırmalara katılarak ulusal ve uluslararası etkili dergilerde yayınlar yapmaya çalıştım.
2015 yılından beri Sakarya'dayım. Özellikle halk arasında gül hastalığı olarak bilinen rozasea veya alerjik egzama gibi bu bölgede çok sık görülen hastalıklar açısından epeyce deneyim sahibi oldum. Hem dermatolojik hem de dermatokozmetik anlamda mesleğimde son teknolojik cihazları kullanarak daha rahat bir ortamda hastalarıma dokunabilmek adına Serdivan İstiklal Mahallesi'nde ulaşılabilirliği rahat ve nezih bir muhitte kendi muayenehanemi açtım.
Muayenehanemde her yaş ve cinsiyetten hastaların tüm deri hastalıklarının tanı ve tedavisi yapılacaktır. Ayrıca, başta dolgu, botox, PRP, mezoterapi olmak üzere dermokozmetik uygulamalar; altın iğne, Frax CO2 lazer, BB lazer gibi cihaz uygulamaları ve cilt analizi cihazlı veya cihazsız cilt bakımı uygulamaları yapılacaktır. Bir dermatolog olarak önceliğim, cilt sağlığı ve kalitesinin artmasıdır. Bunun için hem kendimi hem muayenehanemi uzun süredir hazırlıyorum. Ben ve ekip arkadaşlarım sizlerle buluşmanın heyecanı içerisindeyiz.
Nazolabial oluk burun kanadının kenarından başlayıp ağız köşesine dek ilerleyen burnun her iki kenarında yer alan oluğa verilen isimdir. Yaşla daha belirginleşen bu çizgiler yüzde daha yaşlı ve yorgun görünüme neden olmaktadır. Bu bölgeye enjekte edilen dolgular ile bu olukların azaltılması mümkün olmaktadır.
Kimlere uygulanmamalıdır?
Hamile ve emzirenlere, uygulama bölgesinde aktif enfeksiyon olanlara, aktif otoimmün hastalığı olanlara, dolgu maddesine aşırı duyarlılığı olan kişilere uygulanmamalıdır.
İşlem nasıl yapılır?
Uygulama yapılacak olan bölgeye anestezik krem sürüldükten 15-30 dakika sonra tek bir bölgeden ucu künt kanül ile hat boyunca planlanan bölgelere dolgu enjekte edilir.
İşlem süresi ne kadardır?
Uygulama 15-30 dakika sürmektedir.
Çene dolgusu ağrılı mıdır?
İşlem öncesi anestezik krem sürüldüğünden minimal ağrı hissedilmektedir.
İyileşme süresi ne kadardır?
İşlem sırasında kesi yapılmadığı için iyileşme süresi yoktur, morarma kızarma meydana gelmeden günlük hayata devam edilebilinir.
Net sonuç ne zaman alınır?
İşlemden hemen sonra fark edilir. Net sonuç 2 hafta içinde oturmaktadır.
İşlem sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Dolgu enjekte edilen bölgeye sert masaj hareketlerinden kaçınılmalıdır. Uygulama sonrası 24 saat boyunca o bölgenin ısısını yükseltecek ağır fiziksel aktiviteden kaçınılmalıdır.